Z ohlasů na Reemigranty

Recenzní ohlasy

Recenze Jarmily Horákové v časopise Dějiny a současnost, 06/2019.

Recenze Gabriely Fatkové v časopise Porta Balcanica, 1–2/2019, s. 86-88.

Recenze Jany Kasíkové v časopise Historie – Otázky – Problémy, 01/2020.

Média

Lichotivými slovy si na Reemigranty vzpomněl pan Martin Sichinger v rozhovoru pro Český rozhlas Plus.

Vybráno z vašich milých mailových ohlasů na knihu Reemigranti. Nic jsem si nevymyslel, úpravy jsou pouze pravopisné.

Jinak Vam ze srdce dekuji za Vasi krasnou knihu! Dnes knihy dosly a maminka se u obrazku v knize rozplakala, tak moc ji to dojalo!” A. V.

Vskutku je to nádherné dílo. Nečekal jsem, že to bude tak obsáhlé, autentické a tak skutečné.” Š. D.

Je to pro mě, jako potomka (v maminčině rodové linii) Janošťáků, Pňačků a Koněvalíků, kniha, kterou jsem přečetla jedním dechem:) V rámci toho, že moje maminka o svém mládí moc nemluví a o historii své rodiny moc neví, se spoustu souvislostí dozvídám až díky Vám. (A u některých pasáží popisujících běžný život reemigrantů jsem si – i kvůli těhotenským hormonálním výkyvům – zvládla pěkně pořvat:)” H. B.

Srdečně Vás zdravím a chci Vám poděkovat za úžasnou knížku Remigranti. V rodině má velký úspěch a proto Vás prosím, jestli by jste mi nemohl poslat 2 knihy, potřebuji pro bratránka na Šumavu a pro známou do NSR.” A. K.

Samozrejme jsem ji hned zacala cist a je neuveritelne, kolik informaci jsem nasla hned na nekolika prvnich strankach! Spousta veci ted konecne dava smysl! Skoda, ze se toho nedozili prarodice a muj tatinek, kteri z Rumunska v roce 1947 prijeli. Je to opravdu zajimave cteni a chci vam touto cestou podekovat, ze jste tuto knihu napsal.  Je v ni kus historie, ktery uz nam nikdo neodvypravi.  Udelal jste obrovsky kus prace a ja vam za to moc dekuji za celou svou rozvetvenou rodinu v Cechach i na Slovensku.” M. D. B.

Dobrý den pane Ocelák, chtěla bych Vám osobně poděkovat za vydání knihy. Velice mi pomohla v hledání sama sebe a poskládání moji životní mozaiky.” M. S.

„Vážený pane Oceláku, knihy od Vás dorazily dnes a v pořádku. Moc Vám za ně děkuji, je to krásná práce! Myslím, že si u nich s tatínkem popláčeme, ale i to k životu patří. Já jsem moc ráda, že díky Vám otevřel svoji “13.komnatu” a my jsme mohli být u toho.” D. P.

„Dobrý večer pane Oceláku, kniha je naprosto fantastická! Moc velké díky. Člověk si v dnešní době ani neuvědomí, kolik toho naši předci museli zažít… ráda bych tuto knihu darovala tetě a mamce.” D. M.